lördag 24 oktober 2009



Paris.
Sjukt varm stad, vi höll ut i två nätter. Kanske tre, jag minns inte. Vi snålade in på hisspengar och tog trapporna i Eiffeltornet, vilket resulterade i många droppar svett. Jag har visserligen bara varit i Paris två gånger, men min åsikt är att staden r sjukt överskattad.



Nice.
Här bodde vi in oss i mormor och morfars lägenhet medan de var i Sverige. Nice var stränder och sol. Vi hamnade några kvällar på någon pub med engelskt band. Vi lagade billig mat och drack ännu billigare vin.



Rom.
Vi bodde på Pop Inn Hostel, ett av de bättre ställena under resan. Hamnade i samma rum som Matti, en urflippad tysk doktor. Tillsammans med honom och två australiensare, Chris och (namn?) hade vi sjukt roliga kvällar på stan som jag inte kommer ihåg.



Florens.
Så romantiskt. Solnedgången. Museum. Statyer. Broar. Skitgod glass. Vi bodde på Plus Hostel, som var lite som att komma till himlen. Mestadels delade vi rum med australiensare där, men även folk från Kanada, Mexico, England och USA. Vi stannade i Florens ganska länge, mest för att hinna äta all italiensk mat.



Venedig.
Vi tog tåget, bara över dagen, från Florens. Venedig är vackert, jag tycker om det, men så sjukt mycket turister överallt. Men, som vi sa - det gäller att passa på nu. Om tio år kanske det inte finns kvar.

Inga kommentarer: