lördag 24 oktober 2009



Barcelona.
Tio dagar i södra Spanien efter ett långt nattåg. De första dagarna var på stranden, de sista sov vi mest bort. La Rambla, havet och den där kyrkan som aldrig blir färdig. Vi träffade några pub crawlers och hängde på dem några kvällar. Shots on fire, enlitersdrinkar, för lite kläder - Barcelona.



Vi tog tåget till Luxemburg. Luxemburg gör man på två dagar. Vi gjorde det på en dag, för vi ville inte betala inträde för att se gamla fängelser/kyrkor/gamla byggnader. En hel del fina affärer och tjusiga bilar, bra rumskamrater och helt okej duschar.



Berlin.
Alltså Berlin. Jag vill bara bo där. Bara gå i 2handaffärer, dricka för mycket Mate och apfeldrinkar, spendera tid i parker och gunga högt över staden. Komma hem från krogen lagom till brunchen, äta billig mat och dricka billigaste vinet från affären. Åh. Det vill jag.



Amsterdam.
Det rör sig en hel del trevliga människor i Amsterdam. I alla tre rummen vi sov så träffade vi någon att hänga lite med. Massor med australiensare. Sjukt kul improvisationsteater, underbara kanaler. Och så träffade vi Tim. Man kan spendera hur mycket tid som helst i staden om man tycker om att röka bort dagarna på coffeeshops, annars har man inte mycket att hämta där (förutom van Gogh och Anne Frank).



Brygge.
På franska heter den Brooouuuuugggeh typ, på svenska Brygge. Engelskmännen kallar den Burgers. Här fanns tre saker. Choklad, parker och hästvagnar. Och en del andra saker också, men mest detta. Och kullerstensgator. Staden kallas för norra Europas Venedig (eller om det var Florens) och det stämmer. Åk hit med din pojkvän eller flickvän. Förvänta dig inte något bra nattliv.



Bryssel.
Sista stoppet - Europas huvudstad. Bryssel är sjukt fult, faktiskt. Men, kusinen gjorde det hela bättre, och vi sov bara två nätter där. Alldeles lagom. Om du åker hit måste du kolla in dyra chokladaffärer. Det är lite som att vara i en Prada affär.

Inga kommentarer: